
Gluténmentes fahéjas mini fánk
Hozzávalók (20 db):
- 100 g Benefitt gluténmentes Fánk lisztkeverék
- 150 ml langyos tej
- ½ tk cukor
- 20 g élesztő
- 1 csipet só
- 1 tk fahéj
- 2 db tojás
- 20 g Benefitt Paleo Cukorhelyettesítő
- 2 ek kókuszolaj
Forgatáshoz:
- 50 g olvasztott vaj
- 50 g Benefitt Paleo Cukorhelyettesítő
- 1 tk fahéj
Elkészítése:
- A langyos tejbe cukrot tesszünk, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni
- egy keverőtálba beletesszük a 2 tojást, a 2 evőkanál kókuszolajat, 1 csipet sót, a 100 g Benefitt Fánk lisztkeveréket, 20 g Paleo Cukorhelyettesítőt végül az élesztős tejet
- robotgéppel alaposan összedolgozzuk
- 10 percig letakarva pihentetjük
- a tésztát kinyomózsákba kanalazzuk, a mini formát lefújjuk sütőspray-vel, és beletöltjük a tésztát a formába
- 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Figyeljünk rá, hogy ne égjen meg
- sütőrácson hagyjuk hűlni
- közben megolvasztjuk a vajat, egy másik edényben összekeverjük a Paleo Cukorhelyettesítőt a fahéjjal
- egy ecset segítségével megkenjük a fánkokat olvasztott vajjal és beleforgatjuk a fahéjas keverékbe