Szénhidrátcsökkentett Piskóta
Hozzávalók
- 400 g lisztkeverék
- 1 db közepes sárgarépa meghámozva, lereszelve le (de lehet pl. alma, birsalma, körte, banán stb.)
- 1 db közepes cékla meghámozva, lereszelve (de lehet pl. alma, birsalma, körte, banán stb.)
- 2 kiskanál vaníliaaroma
- 2 evőkanál Benefitt paleo cukorhelyettesítő
- 5 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- kb. 2 dl növényi tej
Elkészítés:
Verjük fel habosra a tojásokat. Adjuk hozzá a céklát, a sárgarépát, a vaníliaaromát, a sütőport, a paleo cukorhelyettesítőt és keverjük össze. Majd apránként adjuk hozzá a lisztkeveréket és a növényitejet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük a masszát (de lehet muffin formában is) és 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben süssük kb. 15-20 percig.
Tipp1: Vanília helyett tehetünk bele holland kakaóport is.
Tipp2: Hamis, vegán csoki öntettel is tálalhatjuk: turmixoljunk össze a datolyát, aszaltszilvát, pici mézet és kókusztejszínt és öntsük le vele a piskótát/muffint.