Banános- aszalt áfonyás- diós zabpehelykeksz recept - Benefitt webshop
Kosár tartalma (0 termék)
    Banános- aszalt áfonyás- diós zabpehelykeksz recept
    Recept megosztása

    Banános- aszalt áfonyás- diós zabpehelykeksz recept

    Banános - aszalt áfonyás - diós zabpehelykeksz recept

    1 db kekszben (nyersen 40 g) – 67 Kcal
     

    Hozzávalók / 11 db

    3 db érett banán (meghámozva)

    120 g Interherb Benefitt zabpehely lágy aprószemű

    1 és 1/2 csipet Benefitt Himalája só rózsaszín finomszemcsés

    35 g aszalt áfonya

    35 g dió

     

    Elkészítés

    1 . Készítsük elő a hozzávalókat!

     

    2. Törjük össze egy villával a 3 db felkarikázott banánt.

    3. Adjuk hozzá a 1 és 1/2 csipet sót. Legtöbbször himalája sót használok, mert tele van értékes ásványi anyagokkal és nyomelemekkel.

    4.  Öntsük hozzá a zabpelyhet. Én a finomabb szemű változatot szeretem. Ennek az íze sokkal lágyabb, de ugyanolyan teljes értékű, mint a nagyobb szemű változata. 

    5. Jó alaposan keverjük össze.

    6. Majd egy mozsárban törjük össze a 35 g diót. És ezt is tegyük bele a masszánkba.

    7. Jöhet a 35 g aszalt áfonya is.

    8. 175 fokon melegítsük elő a sütőt.

    9. Így néz ki a kész massza. Ebben már minden alapanyagunk benne van.

    10. Egy kanál segítségével kis halmokat formázzunk.

    11. Majd a halmokat tegyük rá egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Ujjainkkal formázhatjuk kicsit.

    12. 175 fokon 15 perc alatt süssük készre. Szerencsére gyorsan megvan. :)

    13.  A kész keksz nem kemény, hanem nagyon finom a banántól krémes és puha állagú lesz.

    14. Kb. 11 db fog kijönni a masszánkból.


    15. Ezt a kekszet az egész család szereti, rendszerint nagyon gyorsan elfogy. A sütés után rögtön mentek magamnak pár darabot, nehogy lemaradjak róla. :-)

    Faragó-J. Barbi

     

    Vásárlói értékelések
    Még nincs egy értékelés sem...
    Iratkozz fel!

    Feliratkozás után értesülést kapsz az újdonságainkról, legújabb hasznos ötleteinkről.