Gombás köles rizottó - Benefitt webshop
Kosár tartalma (0 termék)
    Gombás köles rizottó
    Recept megosztása

    Gombás köles rizottó

    Instrukciók

    • 1. A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk. A fokhagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk. A gombát megmossuk, ha öreg a szára, eltávolítjuk és vékony szeletekre vágjuk.
    • 2. Ha van kész alaplevünk, akkor meglangyosítjuk, ha nincs, akkor bio leveskockából készíthetünk egy adagot.
    • 3. Egy mélyebb serpenyőbe olajat melegítünk közepes hőmérsékleten, és beletesszük a felkockázott vöröshagymát. 1 teáskanál sóval megszórjuk és 2-3 perc alatt megpároljuk.
    • 4. Hozzáadjuk a felkarikázott fokhagymát és a kurkumát, elkeverjük és 1 percig pároljuk.
    • 5. A serpenyőbe beletesszük a kölest és a felkarikázott gombát, alaposan átforgatjuk, enyhén megpirítjuk kb. 3 perc alatt.
    • 6. Felöntjük a fehérborral, hozzáadjuk a friss kakukkfüvet, néhányszor megkeverjük, és megvárjuk hogy felszívja a köles a bort.
    • 7. Merőkanalanként elkezdjük a köleshez hozzáadni az alaplevet. Mindig csak akkor adjuk hozzá a következő kanállal, amikor már felszívta az előzőt. Főzés közben többször megkeverjük.
    • 8. Amikor a köles megpuhult és felszívta az összes folyadékot, kivesszük a kakukkfüvet, és hozzáadjuk a vajat, a reszelt parmezánt és a bébi spenótot. Alaposan elkeverjük, hogy a vaj elolvadjon, a parmezán megolvadjon és a spenót összeessen. A végén ízlés szerint frissen őrölt borssal fűszerezhetjük.
    200 g Benefitt köles
    200 g áfonya
    1 db vöröshagyma
    2 gerezd fokhagyma
    1 tk. kurkuma
    1 tk. Benefitt Himalája só
    1 dl fehérbor
    500 ml alaplé
    30 g vaj
    30 g parmezán
    2 marék bébispenót
    2 szál kakukkfű
    2 ek. olívaolaj
    Vásárlói értékelések
    Még nincs egy értékelés sem...
    Iratkozz fel!

    Feliratkozás után értesülést kapsz az újdonságainkról, legújabb hasznos ötleteinkről.