Spenótkrémes tészta sörélesztőpehellyel - Benefitt webshop
Kosár tartalma (0 termék)
    Spenótkrémes tészta sörélesztőpehellyel
    Recept megosztása

    Spenótkrémes tészta sörélesztőpehellyel

    Leginkább a növényi étrendet követők között népszerű alapanyag a sörélesztő pehely, de bátran kijelenthetjük, hogy nem csak az ő étrendjükben tehet jó szolgálatot rendszeres fogyasztása. A sörhöz annyi köze van, hogy a sörgyártásból visszamaradt, már inaktív élesztőgombáról van szó. Élesztő, mert - a tévhitekkel ellentétben - bizony az élesztők közé sorolható, technikailag ugyanúgy a Saccharomyces cerevisiae egysejtű gombafajról van szó, mint amit a pékiparban is használnak. A sörélesztő pehely személyében egy komlón vagy árpán nevelt készítményt ismerhetünk meg, amit aztán hővel inaktiválnak, majd mosnak, szárítanak. E folyamatnak köszönhetően koncentrálódik jótékonyanyag-tartalma, kifejezetten tápanyagdús reform alapanyagról van szó.

    • Energiatartalma alacsony (300-350 kcal/100 g - de aki ennyit megeszik egyszerre, le a kalappal előtte).
    • Kiváló minőségű fehérjetartalma 45-50%(!).
    • Szénhidráttartalma 10-20%, zsír pedig 3-5%-ban található benne.
    • Legfontosabb mikrotápanyagai között a B-vitaminokat, a krómot, a cinket, a szelént, a folsavar és a káliumot kell kiemelni.
    • Szintén a tévhitekkel ellentétben: NINCS benne B12-vitamin, hacsak nem dúsított formáról van szó. A @benefittreform terméke ilyen. Mindig olvassatok élelmiszercímkét!
    • Általános “szépítő” hatással bír, hozzájárul a bőr, a körmök és a haj szépségéhez.
    • A sörélesztő a legjobb krómforrásunk, mely nyomelem segít csökkenteni az étvágyat, azáltal, hogy vércukorszint-szabályozó szerepe van.
    • Kiváló szelénforrás, amire kivétel nélkül mindenkinek nagy szüksége van, de hohohó, pajzsmirigyproblémákkal küzdőknek meg végképp!

    A sörélesztővel megbolondított spenótkrémes tészta 4-6 adagjához fogj 2 közepes édesburgonyát, 1 nagyobb cukkinit és 4-5 marék friss spenótlevelet. A batátát hámozd meg, a cukkinivel együtt alaposan mosd meg, majd felkockázva mehet a tűzre, főzd puhára. A spenótot áztasd be, legalább 2x cserélj alatta vizet. A nagyobb levelek vastag szárát vágd le/tépd le, éles késsel vágd apróbb darabokra a leveleket, majd hevített serpenyőbe öntsd 1 evőkanál olívaolajat, dobd rá a zöldet. Forgasd át, ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Az édesburgonyát, cukkinit turmixold össze egy kevés főzőlével (tudod, utólag hígíthatod, de sűríteni sokkal macerásabb!), add hozzá a spenótlevelek kb. 1/3-át, azzal is turmixold össze. Mehet bele szerecsendió, 1-2 evőkanál (vagy ízlés szerint) sörélesztőpehely. Az étrendednek megfelelő, kifőzött tésztával forgasd össze a szószt, keverd bele a párolt spenótleveleket is. Ha még laktatóbbá tennéd, reszelt sajttal, juhtúróval, tehéntúróval, ricottával vagy habart tojással tálald. Jó étvágyat!

    Vásárlói értékelések
    Még nincs egy értékelés sem...
    Iratkozz fel!

    Feliratkozás után értesülést kapsz az újdonságainkról, legújabb hasznos ötleteinkről.