Kosár tartalma (0 termék)
    Élesztő és gluténmentes focaccia
    Recept megosztása

    Élesztő és gluténmentes focaccia

    Hozzávalók

    1 kisebb tepsi focacciahoz:

    200 g Benefitt Reform pizza és kenyérlángos lisztkeverék
    5 g só
    10 g sütőpor
    3 ek olívaolaj
    250 ml langyos víz

    Feltétek:

    • olívaolaj
    • rozmaring
    • nagyszemű só (parajdi só)
    • lilahagyma karikák
    • koktélparadicsom


    Elkészítés:
    A foccacia tésztához a száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd a vizet és az olajat hozzáadjuk és alaposan összedolgozzuk, átgyúrjuk. Gombócot formázunk belőle és 10 percig pihentetjük.
    A pihentetés után egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a tésztát és kézzel szétnyomkodjuk téglalap formára. Az ujjainkkal kicsit benyomkodjuk a felületét, hogy szép lyukacsos legyen a teteje.
    Feltétként tehetünk rá lilahagyma karikákat, színes koktélparadicsomokat, rozmaringot akár. Ezeket kicsit nyomjuk bele a tésztába. Meglocsolhatjuk olívaolajjal és megszórhatjuk nagyszemű sóval.
    200°C-os sütőben 15 percig sütjük, majd lejjebb vesszük a hőfokot 180°C-ra és további 25-30 percig sütjük. (én légkeverésen sütöttem)

    Orsi - Goodafterfood https://www.instagram.com/goodafterfood/

    Vásárlói értékelések
    Még nincs egy értékelés sem...
    Iratkozz fel!

    Feliratkozás után értesülést kapsz az újdonságainkról, legújabb hasznos ötleteinkről.