Kosár tartalma (0 termék)
    Sült hagymás-lenmagos baguette
    Recept megosztása

    Sült hagymás-lenmagos baguette

    Instrukciók

    • 1. A vöröshagymát megtisztítjuk, megfelezzük és 3 mm vékony szeletekre vágjuk.
    • 2. Egy serpenyőben 2 evőkanál olívaolajat a vajjal együtt felhevítjük és beledobjuk a hagymakarikákat megsülni. Időnként keverjük meg, hogy egyenletesen süljön, és vigyázzunk, hogy ne égjen meg. Amikor aranybanára sült, szedjük ki a serpenyőből, csöpögtessük le, és tegyük félre hűlni.
    • 3. Egy keverőtálba tegyük bele a lisztkeveréket, a sót, az olívaolajat, a vizet, és morzsoljuk rá a friss élesztőt. Géppel kb. 8 perc alatt dolgozzuk össze alaposan. Amikor homogén a tészta, adjuk hozzá a sült hagymát, és azt is dolgozzuk még bele.
    • 4. Takarjuk le a tálat és 15 percig pihentessük.
    • 5. A tésztát fordítsuk át egy nyújtódeszkára, és kézzel még egyszer gyúrjuk át. Ha nagyon lágynak érezzük a tésztát, 1-2 evőkanál lisztkeveréket még adhatunk hozzá.
    • 6. Vágjuk 4 felé a tésztát, formázzunk belőle téglalapokat, takarjuk le, és pihentessük 10 percig.
    • 7. Olajozzuk meg a deszkának egy részét és a kezünket. A téglalapokat helyezzük az olajos felületre és az ujjaink segítségével nyújtsuk ki, hogy egy kb. 20x10 cm-es téglalapot kapjunk.
    • 8. A tészta felső részét hajtsuk be középre, az ujjainkkal enyhén nyomkodjuk össze a hajtás szélénél, majd az egészet hajtsuk tovább. Az így kapott rudat a deszkán hengergessük meg úgy, hogy kb. 25 cm hosszú rudat kapjunk. Ezt tegyük rá egy sütőpapírra. Folytassuk így a többivel is.
    • 9. Az elkészült rudakon hosszában egy éles késsel ejtsünk egy hosszanti, kb 0,5 cm mély vágást, kenjük át vízzel, takarjuk le konyharuhával, és pihentessük 5 percet.
    • 10. Még egyszer kenjük át vízzel, szórjuk meg a tetejét lenmaggal, és tegyük a 180 fokra előmelegített sütőbe, alsó-felső sütésre. TIPP: A jobb eredmény érdekében már a sütő előmelegítésnél helyezzünk egy vízzel teli tepsit a sütő aljába, vagy ha van gőzsütés funkció, használjuk azt.
    • 11. 10 perc sütés után vegyük ki, és a bevágásnál ahol már enyhén szétnyílt, szúrjunk rajta néhány lyukat, hogy a gőz távozhasson.
    • 12. Tegyük vissza 20 percre a sütőbe.
    • 13. 20 perc leteltével vegyük ki a forróvizes tepsit a sütőből, kapcsoljuk felső sütésre 200°C-ra és még 10 percig süssük.
    • 14. Ha megsült, helyezzük őket egy rácsra, amíg kihűlnek.
    10 dkg friss élesztő
    220 ml víz
    2 ek. olívaolaj
    1.5 kk. Benefitt Himalája só
    1 db vöröshagyma
    20 dkg vaj
    Vásárlói értékelések
    Még nincs egy értékelés sem...
    Iratkozz fel!

    Feliratkozás után értesülést kapsz az újdonságainkról, legújabb hasznos ötleteinkről.