Gluténmentes Mézeskalács recept - Benefitt webshop
Kosár tartalma (0 termék)
    Gluténmentes Mézeskalács recept
    Recept megosztása

    Gluténmentes Mézeskalács recept

    Elkészítési javaslat légkeveréses sütéshez:

    Hozzávalók 2-3 tálca mézeskalácshoz:

    • 500g BENEFITT Gluténmentes lisztkeverék (Fehér házikenyérhez)
    • 175g BENEFITT Nádcukor
    • 1 púpozott teáskanál BENEFITT Szódabikarbóna
    • 1 csipet BENEFITT Himalája só (fehér finomszemcsés)
    • 12g mézeskalács fűszerkeverék
    • 120g zsiradék/margarin
    • 180g méz
    • 2db M-es tojás

    Elkészítés menete:

    • Egy tálba mérje ki és keverje össze a por állagú hozzávalókat, majd a megolvasztott zsiradékot, illetve tojást és mézet szintén gondosan keverje el benne.
    • Alapos átgyúrást követően pihentesse a tésztát 15 percig, majd egy deszkán nyújtsa közepesen vékonyra. Tetszőleges alakú szaggatóval formázza meg a mézeskalácsokat és helyezze őket egy papírral bélelt tepsibe.
    • 175 fokon süsse 10-15 percig a mézeskalácsokat sütője teljesítményétől függően.
    • Kihűlést követően díszítheti süteményeit és lyukat fúrva beléjük akár karácsonyfadíszt is készíthet belőlük
    Vásárlói értékelések
    Még nincs egy értékelés sem...
    Iratkozz fel!

    Feliratkozás után értesülést kapsz az újdonságainkról, legújabb hasznos ötleteinkről.