Kosár tartalma (0 termék)
    Szénhidrátcsökkentett, gluténmentes kenyér
    Recept megosztása

    Szénhidrátcsökkentett, gluténmentes kenyér

    Hozzávalók

    • 400 g lisztkeverék
    • 4 db nagyobb sárgarépa meghámozva, lereszelve (de lehet más zöldség is pl. cékla, karalábé stb.)
    • 2 evőkanál napraforgómag
    • 5 db tojás
    • 0.5 dl kókuszolaj
    • 1 kiskanál só
    • 5 g élesztő
    • kb. 2 dl langyos víz

    Elkészítés

    Tegyük egy nagy tálba a lisztkeveréket, a lereszelt sárgarépát, a napraforgómagot, morzsoljuk bele az élesztőt, adjuk hozzá a tojásokat! Kezdjük el gyúrni és apránként adjuk hozzá a langyos vizet.

    Gyúrjuk össze alaposan a tésztát, hagyjuk pihenni 10 percig konyharuhával letakarva.

    Utána sütőpapírral bélelt tepsibe formázzuk meg a kenyeret vagdossuk be egy picit a tetejét, kenjük le vízzel és a 220 fokra előmelegített légkeveréses sütőben süssük 10 percig. Utána vegyük le 180 fokra a sütőt, a kenyereket szurkáljuk meg hústűvel és süssük aranybarnára kb. 20-30 perc (sütőtől függ a sütési idő).

    Ebből az adagból 2 kenyér jön ki.

    Vásárlói értékelések
    Még nincs egy értékelés sem...
    Iratkozz fel!

    Feliratkozás után értesülést kapsz az újdonságainkról, legújabb hasznos ötleteinkről.