Azt, hogy sok vizet kell inni, mindannyian tudjuk, sokszor halljuk – nagyon helyesen, hiszen fontos dolog, hogy hidratáljuk a szervezetünket. A leginkább hidratáló ital a víz, ez tény. De valljuk be, néha azért vágyunk valamilyen ízre is a folyadékbevitelkor. Egy jó hideg kóla, vagy gyümölcslé?... Na ezek azok, amelyeket kerülnünk kell, különösen nyáron. A hozzáadott cukortartalmuk miatt ugyanis nemhogy nem hidratálnak, de el is vonják a vizet a szervezetünktől. 


De akkor mivel dobhatjuk fel a sima vizet?


Amikor a teát említjük, mindenki egy meleg téli szobára gondol, bekuckózva a kanapéra egy jó könyvvel, a meleg italt kortyolgatva. De a tea ettől jóval sokoldalúbb, ezt már az üdítőital gyártók is felismerték, gondoljunk csak a készen kapható jeges teákra. Viszont sajnos ezek is tartalmaznak hozzáadott cukrot. 


Cukor és koffeinmentes frissítők


A hűsítő jeges teát te magad is elkészítheted, így amellett, hogy kihagyhatod a cukrot, fantasztikus íze lesz, és még spórolsz is, hiszen egy 300 grammos gyümölcstea keverékből akár nyolc-kilenc liternyi ízletes folyadékpótló is kerülhet a hűtődbe. 😉 A cukor mellett ráadásul ezek az italok koffeint sem tartalmaznak, így a nap bármely szakaszában fogyaszthatod. Kell ennél több? 


 
A meleg tea esetén is az a legízletesebb, amit valódi gyümölcs- és fűszerdarabokból készítünk, ez hideg verziónál sincs másképp. A nagy hőségben a kissé savanykás ízű erdei gyümölcsökből készített teák lehetnek kifejezetten üdítőek – habár bevalljuk, nekünk télen is az a kedvencünk 🙃 –, de a Benefitt teakínálatában találsz gyógynövényes keverékeket is. A teát ugyanúgy készítsd el, mint télen tennéd, viszont akár több litert is betárazhatsz egyszerre, ha zárható tárolókban teszed amikor lehűltek, és így kerülnek a hűtődbe.


Extra tippek!


Néhány menta- vagy citromfű levéllel, vagy friss, akár fagyasztott gyümölccsel még jobban feldobhatod a teafrissítőt. Mentát, citromfüvet ma már sok virágüzletben, kertészetben, vagy akár barkácsboltban is vehetsz és nevelgetheted erkélyen, lakás ablakban. Egy-egy levéllel dobj a teakeverékbe és még különlegesebb és frissítőbb ízt kapsz. 


 

Az eper-málna teánkhoz kifejezetten illik a menta, az erdei gyümölcsös keverékeket pedig citromfűvel is feldobhatod. A csipkebogyó-hibiszkusz teánknak pedig önmagában is frissítő az íze, ráadásul az összetevők miatt tele van C-vitaminnal, így két legyet üthetsz egy csapásra. 😉 A leveleket a még meleg, szűrés előtti keverékbe is teheted, de a hűtőbe kerülő már lehűlt folyadékban is jól kijönnek az ízek. A zöld színek frissen, díszítésként is nagyon jól mutatnak egy-két gyümölcsdarabbal, ha vendégeid vannak. Ezek a frissítők kerti partykra is tökéletesek!