Ezért igyál smoothiet reggelire, egész évben!

A tökéletes reggeli napindító turmix receptje

A gyümölcsök és zöldségek kétségtelenül egészséges alkotóelemei az étrendünknek, és különösen a nyári melegben sokkal jobban esik elfogyasztani őket turmix formájában, mint falatonként.

Másrészt ilyen módon könnyebb is rendszeresíteni a friss zöldségek, gyümölcsök fogyasztását, hiszen mennyivel kellemesebb egy jeges smoothiet kortyolni, mint spenótlevelet, vagy zellerszárat rágcsálni, nem igaz?

Kevés hozzávalóból, gyorsan elkészíthető reggelihez jutunk, amely vitaminokkal, ásványi anyagokkal és jó kedvvel tölti fel szervezetünket már a nap indításakor.

5 ok, amiért megéri smoothiet reggelizni

1.       Segít a fogyásban, hiszen a gyümölcsökben található enzimek segítenek feloldani a testünkben lévő zsírt, anélkül, hogy úgy éreznénk étkezéseket kell kihagynunk, vagy koplalni a siker érdekében.

2.      Megakadályozza a dehidratáltságot. Nyáron ezt nem is kell különösképpen magyarázni. Egy finom smoothie egyszerre tápláló étel, és frissítő ital.

3.       Kevesebbet fogunk nassolni, hiszen a finom és tartalmas turmix eltelít, és eszünkbe sem jut egészségtelen falatokat csipegetni a következő étkezésig.

4.       Fokozza az immunitást, amire a közelgő náthás betegségektől hemzsegő ősz előtt, igazán nagy szükségünk is van!

5.       Szebb lesz a bőrünk, ha kollagén porral is dúsítjuk.

 

Mi kell egy finom, és egészséges smoothiehoz, ami bőrödet is szépíti?

Friss vagy fagyasztott alapanyagot egyaránt használhatunk, a lényeg, hogy ha fagyasztott gyümölcsöt vásárolunk, mindig válasszuk a hozzáadott cukrot nem tartalmazó változatot.

A bogyós gyümölcsök mellett szól, hogy antioxidáns tartalmuk magasabb, és a vércukor szintet sem emelik meg olyan gyors ütemben, mint más gyümölcsök.

Ne féljünk új ízeket kipróbálni, legyünk merészek és kreatívak! A spenót, a kelkáposzta, a sárgarépa, az uborka, a karfiol, a cékla, a cukkini, és a zeller is kiváló kiegészítője lehet egy adag smoothienak!

A vércukorszint stabilizálásához, és a jóllakottság érzésének biztosítása érdekében, valamint azért, hogy valóban ki tudjuk váltani a reggeli étkezést egy pohár smoothieval, tegyünk bele fehérjét! Használhatunk natúr joghurtot, vagy sovány tejet is, de ezeket helyettesíthetjük egy adag natúr ízű halkollagén porral is, így már a bőrfeszesítés, a haj-, a köröm, és az ízületi erősítés témáját is kipipálhatjuk korán reggel.

Mehet bele még valami a szuperélelmiszerek közül, például lenmag, chia mag, vagy dió, amelyekkel növelhetjük a fontos élelmi rostok bevitelét.

Próbáld ki Te is Jennifer Garner kollagénes smoothie receptjét

 

Jennifer minden reggel elkészíti ezt a szuper bőrszépítő smoothiet, így nem csoda, hogy még mindig jó néhány évet letagadhatna valódi korából.

Indítsd Te is a napod egy gyors, egészséges reggelivel, amiért a bőröd is hálás lesz.

 

Hozzávalók:

  • 2 mérőkanál kollagén protein por
  • 1 evőkanál őrölt lenmag
  • 1 evőkanál chia mag
  • 1 evőkanál mandulavaj
  • 1,5 bögre cukormentes mandulatej
  • 1 marék friss spenót
  • 1 marék jég
  • 1 marék áfonya

Forrás: jennifer.garner

A Benefitt kedvenc smoothie receptje

Sietős reggelek? Ha te is szeretsz reggelente még kicsit lustálkodni az ágyban, készítsd elő a hozzávalókat előző este, tedd őket légmentesen záródó dobozba, így ébredés után csak bele kell szórnod őket a turmixgépbe, és valóban két perc alatt kész a reggelid.

Végül hadd ajándékozzunk meg, a mi kedvenc Smoothie receptünkkel, amelyet a Superfood detox smoothie névre kereszteltünk. A névválasztást az indokolja, hogy ez egy igazi reggeli energiabomba, amellyel feltöltődve, éhségérzet nélkül, és annak biztos tudatában vetheted bele magad a napi feladataidba, hogy ma is megtettél mindent az egészséges bőr, a gyönyörű haj, és persze az erős körmök érdekében.

Superfood detox smoothie recept:

 

ÖSSZETEVŐK:

  • 2 csésze víz (vagy több, ha a hígabb turmixokat kedveljük)
  • 3 közepes banán
  • 1 kis narancs, hámozva és apróra vágva
  • 1/2 kis grapefruit, megtisztítva és apróra vágva (opcionális, ha szeretjük a kesernyés ízt)
  • 2 teáskanál Maca por
  • 2 teáskanál Chia mag vagy kendermag (opcionális)
  • 2 nagy marék spenót
  • 1 nagy marék kelkáposzta (vagy még több spenót)

 

ELKÉSZÍTÉS:

Tegyük vízbe a banánt, a narancsot, a grapefruitot, a Maca port és a chia magot, majd turmixoljuk simára.

Adjuk hozzá a spenótot és a kelkáposztát, majd újra turmixoljuk simára.

Dúsítsd kollagén porral, így már reggel tettél a szép bőrért.

 

 

Kíváncsi vagy néhány további receptre?

 

Nézz át Boda Piroska életmód és táplálkozási tanácsadó Instagram oldalára, aki megmutatja, melyik az a smoothie, ami garantálja neki a délig tartó lendületet és egy igazi turbó turmix receptet is találtok az oldalán.

 

Reméljük, hogy kedvet kaptál elkészíteni valamelyik smoothie receptet!

Ha igen, tölts fel róla egy fotót Facebook vagy Instagram oldaladra, és jelölj meg rajta minket vagy oszd meg velünk saját smoothie receptedet!