Gluténmentes, szénhidrátcsökkentett farsangi fánk? Miért ne?  

A farsangi bálok, a finom édességek, no meg az elmaradhatatlan farsangi szalagos fánk, a február igazi jelképe. Azoknak, akik gluténmentesen étkeznek, vagy újévi fogadalmukat állhatatosan igyekeznek betartani, nem könnyű szembenézniük a kísértéssel. 

Ám a Benefitt szénhidrátcsökkentett, gluténmentes fánk lisztkeveréke megnyugtató választ adhat az édesség utáni sóvárgásra. Elkészítheted a hagyományos módon is, vagy cukor helyett tehetsz a tésztába cukorhelyettesítőt, így akkor is nyugodt szívvel megeheted a finom fánkokat, ha éppen fogyókúrázol.

Édes meglepetést tervezel Valentin napra? 

A palacsinta jó döntés lesz, hiszen talán nem is létezik olyan ember a földkerekségen, aki nem szereti. A Benefitt gluténmentes palacsinta lisztkeveréke abszolút gazdaságos csomagolásban lehet a tiéd, és több tucatot is készíthetsz belőle. Ha tejmentesen is étkezel, akkor is bátran választhatod, hiszen tojás, egy pici só, olaj, és némi víz hozzáadásával, már kavarhatod is össze a palacsintatésztát, amit megsütve, ízben és állagban is a megszokott élményt nyújtja.

 

Nem, nem kell bele cukor, mivel a palacsinta lisztkeverékben édesítőszer is van, így erre sem lesz gondod. Igazán gyorsan elkészíthető, ami Valentin napkor tényleg fontos, hiszen nem kell órákat a konyhában tüsténtkedned egy finom desszert kedvéért, és több időtök jut majd egymásra. 

A recept videóinkon láthatod, hogy valóban mennyire könnyen és gyorsan elkészítheted a palacsintákat.  Akár még a férfiak is bátran nekiveselkedhetnek, hogy meglepjék kedvesüket vele! Töltsd meg azzal, amivel szeretnéd, vagy ami belefér a diétádba, hogy az se okozzon keserű szájízt az elfogyasztása után, hogy most bizony bűnöztél.  

Ha kicsit több csokiszirup, vagy tejszínhab is került a palacsinták tetejére, mint amennyit alapesetben megengednél magadnak, nincs más hátra, mint hogy megnézzetek egy jó kis romantikus vígjátékot. A nevetés ugyanis, ha eddig nem tudtad volna, bizonyítottan fogyaszt. Negyed óra kacagással egy kis szelet csokinak megfelelő kalóriát éget el a szervezet. 

Legyetek boldogok és vidámak Valentin napkor – és persze az év minden más napján is!