Szénhidrátcsökkentett táplálkozással az egészségért, és a fogyásért


Ha te is megpróbálnád tudatosabban összeállítani az étkezéseidet annak érdekében, hogy veszíts a súlyodból, és szeretnéd a fogyást egészséges ételekkel elérni úgy, hogy még a hagyományos ízekről sem kell lemondanod, akkor itt az ideje, hogy közelebbről is megismerkedj a szénhidrátcsökkentett lisztekkel.


Miért jó, ha kevesebb szénhidrátot fogyasztasz?


Azt ma már mindenki tudja, hogy a hagyományos fehér búzaliszt nagy mennyiségű szénhidrátot tartalmaz. Azt azonban kevesebben, hogy miért problémás ez a magas szénhidráttartalom. 
A szénhidrátot tartalmazó táplálékok közös jellemzője, hogy ezek által azonnal energiaforráshoz jut a szervezetünk. Ez önmagában tulajdonképpen nem gond. A probléma azzal van, hogy a ma emberére általánosan jellemző életvitelhez, egyáltalán nem előnyös a szénhidrátdús táplálkozás. A hagyományos magyar konyha viszont sajnos bővelkedik a rengeteg szénhidrátot tartalmazó ételekben. 


Mi történik ha, a modern ember, a rá jellemző mozgásszegény életmódja dacára, a magyar konyha remekeiből állítja össze az étrendjét? Természetesen elhízik, hiszen amit a testünk mozgással nem tud elégetni, azt elraktározza.


Edd ugyanazt! Másként!


Jellemző emberi tulajdonság, hogy nehezen mondunk le a kedvenc ízeinkről, ezért a fogyókúrák és különféle diéták kevéssé szoktak tartós eredményt hozni. Jönnek aztán a teljes életmódváltásra irányuló törekvések, amelyek szintén nagy százalékban fulladnak kudarcba, hiszen a több évtized alatt kialakult ízlésvilágunkat nehéz tartósan módosítani.


Ebben a helyzetben, a szénhidrátcsökkentett lisztek jelenthetik a minduntalan visszatérő plusz kilók csapdájából kivezető út alapköveit. Tökéletes választás lehet ez a megoldás, ha te sem vagy képes tartósan megváltoztatni a táplálkozási szokásaid, és imádod az olyan finomságokat, mint a pizza, a fánk, és a sütemények. 


Miért jó a szénhidrátcsökkentett táplálkozás?


Leginkább azért, mert a szénhidrátcsökkentett élelmiszerek, körülbelül 30%-kal kevesebb szénhidrátot tartalmaznak, mint a hagyományos lisztből készült társaik. Mindemellett magas fehérje, és élelmi rost tartalommal bírnak. A szénhidrátcsökkentett lisztekből készült ételek kiválóan beilleszthetők a diétádba akkor is, ha fogyni szeretnél, és akkor is, ha diabéteszes étrendet kell követned, hiszen a vércukorszintet nem hirtelen, hanem lassú ütemben emelik meg. 


Szénhidrátcsökkentett lisztkeverékeink teljes kínálatát itt találod meg. Ha tetszett a cikk, vagy van valaki, akinek a figyelmébe ajánlanád az olvasottakat, ne felejtsd el megosztani azzal, akinek fontos lehet! Kövess minket a Facebookon is, hogy ne maradj le a következő cikkünkről sem, amelyben rengeteg receptet hozunk szénhidrátcsökkentett finomságok elkészítéséhez!